top of page

Facebookblog


Ik lig in het ziekenhuisbed. Alweer. Mijn hoofd diep in het kussen. Mijn bril af. Mijn ogen dicht. De zijkanten van het bed omhoog. Kennelijk zijn ze bang dat ik weg loop. Ik lig mij te bedenken of dit inderdaad een optie kan zijn, want de prikkels zijn niet te doen vandaag.. Prikkels? De tl verlichting staat 'gezellig' aan. De regen tikt tegen de ramen. De plakkende geluiden van klompjes die de verpleging draagt, de hakken van de vrouwelijke artsen op de gang. Bellen van kamers gaan af, telefoons van verpleegkundigen blijven gaan. Ambulance verpleegkundigen en brancards rijden af en aan. Mijn buurvrouw staat haar haar te fohnen met alle deuren open, de buurman ligt overdreven hard te hoesten. Mijn infuus piept, over de hele gang piepen infusen aan een stuk door. De schoonmaakster komt 'even' mijn kamer schoonmaken. Laat de prullenbak uit haar handen vallen, botst met de kar tegen mijn bed en ondertussen gaat alles op de gang gewoon door. Ik voel de prikkels binnenkomen tot in mijn tenen. Mijn zenuwstelsel staat roodgloeiend en het huilen staat mij nader dan het lachen. Ik ben zo moe! De arts komt binnen en verteld hoe het ervoor staat, waarna hij vraagt: 'Kan ik nog iets voor je doen?' .. 'Ik zou zo graag naar huis willen..' Afgelopen maanden heb ik keihard gewerkt om mijn eigen pgb team aan verpleegkundigen bij elkaar te krijgen. Het kostte mij een hoop bloed zweet en tranen, maar vandaag kreeg ik daarvoor mijn beloning. De meedenkende arts gaf toestemming en mijn verpleegkundigen puzzelden een rooster in elkaar om thuis antibiotica via het infuus te kunnen krijgen zodat ik niet nog 10 dagen opgenomen hoef te blijven. Wat een cadeautje! Dus daar lig ik dan.. In mijn eigen bed. Zonder piepjes, fel licht, mensen en honderdduizend vragen. Lekker met een kruik in mijn eigen bed. Kaarsjes aan en een beetje tv kijken. Slapen wanneer en hoelang ik wil zonder dat er weer iemand komt bloed prikken of controles doen. Ik ben een gezegend mens! En vergeet niet; wat je zaait, oogst je. Niets is voor niks! Fijn weekend allemaal

Comments


bottom of page