top of page

Facebookblog

Wanneer je een chronische ziekte hebt, heb je die nooit alleen. Gewenst of niet, de mensen die het dichtste bij je staan, hebben daar ook mee te maken. Ook zij hebben verdriet, maken zich zorgen en er wordt door instanties van ze verwacht dat ze voor jou 'mantelzorgen' zoals dat zo mooi heet. Terwijl ze ook zelf een baan, gezin en eigen leven hebben. Gelukkig ben ik gezegend met een hele fijne en liefdevolle familie die allemaal, dag en nacht klaar staan om te helpen en er te zijn. Maar ook daar maken de instanties dankbaar (mis) bruik van, door tegen verschillende mantelzorgers, soms verschillende verhalen te vertellen. Toen ik een aantal jaren geleden zo ziek werd dat het mij teveel werd om alles alleen te regelen, te overzien en de vaak moeilijke gesprekken te voeren en de instanties mijn familie tegen elkaar begon uit te spelen, moest er iets veranderen. Mijn moeder werd zelf ziek en dus stond daar Dorothee op. Een vriendin van mijn moeder en nu ik groot genoeg ben om het te zeggen, ook van mij, die ik mijn levenlang al ken, pakte de regie uit handen. Zij werd mijn stem en was en is er ALTIJD! Mee naar het ziekenhuis, moeilijke gesprekken met artsen, een luisterend oor bij verdriet, financiele zaken, verzekeringszaken, regelzaken thuis, telefoontjes met instanties, telefoontjes naar het ziekenhuis waar ik opgenomen lig omdat ze er een potje van maakten, niets is haar te gek. 'Bent u familie?' Is de standaard vraag die we krijgen wanneer er naar onze band gevraagd wordt. 'Volgens ons DNA niet, maar ja, ik ben de bonusmama..' Wat deze held allemaal niet voor mij gedaan heeft en nog altijd doet, is ongekend. En vandaag is ze jarig, dus reden om haar in het zonnetje te zetten! Lieve Door, gefeliciteerd met je verjaardag. Ik heb al zoveel van jou geleerd, zoveel tranen met je gedeeld en zoveel leuke momenten beleefd. Met geen woord valt te beschrijven hoe dankbaar ik je ben voor wie je bent en wat je doet voor mij!

Heb jij een vangnet om je heen? Hoe doe jij dat en durf jij om hulp te vragen? Probeer het eens! Zij is de reden dat ik elke keer opnieuw de kracht weet te vinden om door te gaan..!

Comments


bottom of page