top of page

FacebookblogWeet je nog? Hoe we papa en mama soms tot waanzin dreven met ons eeuwige geruzie? Hoe we tegelijkertijd niet konden slapen als de ander uit logeren was?! Hoe irritant je mij soms vond omdat ik me, in jouw ogen, áltijd met jou bemoeide?! Ik vond het fantastisch om grote zus te mogen zijn. Ik leerde je stiekem in mijn auto rijden zonder rijbewijs. En weet je nog die keer dat we samen op mijn scooter werden aangehouden wegens rijden zonder licht? We waren zo goed op elkaar ingespeeld, dat de agent in onze onschuld geloofde en we zonder bekeuring verder mochten. Wat hadden we een schik! Ik vond het heerlijk als je me vragen over het leven stelde. Ik als jouw grote zus, met bergen levenservaring wilde jou maar al te graag leren hoe de wereld in elkaar zat! Langzaam veranderde die rol. Niet veel later haalde jij mij op uit de stad. Als ik wijntjes was gaan drinken. Achterop jouw scooter. Je wilde immers absoluut niet dat ik zo laat nog in mijn eentje over straat naar huis zou gaan. Vandaag word je alweer 24. Je bent inmiddels een lieve, zelfstandige, knappe volwassen vent met een mooie eigen kijk op het leven. We hebben allebei ons eigen huis, ons eigen leven. Maar wat vind ik het fantastisch fijn dat we onze werelden nog altijd zo met elkaar delen! Ik ben trots dat ik jouw grote zus mag zijn en jij, nog altijd, mijn kleine broertje bent! Hiep hiep hoera, van harte

gefeliciteerd met je verjaardag!

Bình luận


bottom of page