top of page

Facebookblog


*Van Picc naar Hick..*

3 weken lang lag ik in het ziekenhuis met tussendoor een paar dagen thuis. Bijna de hele maand juni. Na een hele hoop antibiotica, moest ik er dan toch aan geloven. Mijn lijn moest eruit! 18 maanden lang had ik een getunnelde PICC lijn onder mijn sleutelbeen. De tip van de lijn werd op kweek gezet en er bleek een mengflora aan verschillende bacterieen op de lijn te wonen. Geen wonder dat ik ziek bleef en de antibiotica er niet tegen kon vechten.. Na het verwijderen van de lijn moest ik 48u zonder lijn, om de antibiotica de kans te geven alle beestjes in mijn bloed te doden voordat ik een nieuwe lijn kon krijgen. Anders zouden de beestje zo weer op mijn nieuwe lijn gaan wonen.. Ondertussen kreeg ik de uitslagen van onderzoek uit Maastricht. Na mijn maag en dikke darm, blijkt helaas ook mijn dunne darm stil te liggen.. Kak.. Ik kom er niet meer onderuit, de dokter gaf mij levenslang.. Levenslang TPV voeding en afhankelijk zijn van een dun, siliconen draadje in een groot bloedvat.. En dus kozen we ervoor om een ander soort lijn terug te plaatsen. Geen PICC lijn meer, maar een HICKMAN lijn.. Voordeel van deze lijn is dat hij met een paar weken door middel van een onderhuids kussentje aan de lijn, zal vast groeien in mijn huid. Zo bouw je een barrière voor bacterieen. Vandaag mochten na 2 weken de hechtingen eruit gehaald worden. Oef, dat gaf mij toch even wat zweet op plaatsen waarvan ik niet wist dat ik daar kon zweten! Maar het is gelukt en het ziet er allemaal rustig uit. Nog een week of 2 geduld voordat alles goed is vast gegroeid en dan mag ik zelfs weer gewoon douchen!! Want nee, dat mocht met de PICC lijn niet. Die lijn ligt los en vormt geen barrière tegen bacterieen.. Het plaatsen van deze lijn was voor mij echt een regelrecht rampenplan en bracht mij een medisch 'trauma', maar uiteindelijk zal ik heel erg blij zijn met deze keuze.. En dan nu maar hopen dat deze lijn nog langer dan 18 maanden mee mag gaan en ik eindelijk een hele lange tijd thuis mag zijn zonder ziekenhuisopnames en vieze beestjes en na 2 jaar eindelijk tijd krijg om langer thuis te zijn en weer wat op te bouwen. Maar hey, ik versloeg beesten, i did it again!

'If you believe, you can move the highest mountains and cross the greatest oceans!'Comments


bottom of page