top of page

FacebookblogDe avonddienst was druk. Heel veel heel zieke patiënten.. Wanneer ik dat merk probeer ik de verpleging altijd zo weinig mogelijk lastig te vallen en niet te bellen voor kleine dingen. Die enorm irritante mug die mij de hele avond al dwars zit, probeer ik dus te negeren.. Want ja, je gaat toch niet een verpleegkundige bellen die mensen levens aan het redden is omdat je last hebt van een MUG?! Na 6 keer met mijn armen heen en weer geslagen te hebben ben ik het zat. Ik knip het licht aan, zet mijn bril op en ga demonstratief rechtop in bed zitten. Op zoek naar dat rotbeest.. Echter laat hij zich nu natuurlijk niet meer zien. Ik zucht. Schijt. Ik kruip met mijn hoofd onder mijn dekbed in de hoop dat ik hem zo niet meer hoor.. Ik ben immers niet in staat om zelf mijn bed uit te gaan op zoek naar dat beest.. Net als ik mijn geduld begin te verliezen verschijnt de nachtdienst in de deuropening. 'Hey, slaap je nog niet?!' Ik grinnik.. Nee.. 'Heb je ergens last van?' Vraagt ze. 'JA! Van een mug!' De deur zwaait open en de verpleegkundige valt binnen met een lach. 'Maar dat is echt een regelrechte ramp!' Ze pakt een handdoek, schuift een stoel naast mijn bed en zegt: 'Als jij nou je vinger bij de lichtknop legt, dan druk je als je hem hoort en dan vermoord ik hem!' Samen wachten we in spanning af en proberen niet te lachen en stil te zijn.. Alsof die mug dat boeit.. Na een aantal mislukte pogingen lijkt dan eindelijk het moment daar. Het licht is aan, de mug zit op de bedrand en de verpleegkundige staat in de startblokken. Net als ze wil slaan, vliegt de mug weg.. 3 bekers vliegen van de tafel af, ik proest het uit en de verpleegkundige danst inmiddels mijn kamer rond alsof ze op balletles zit. Als een collega op het geluid af komt, heeft ook zij het niet meer.. 'WAT GEBEURD HIER NOU?!' Na 20 min, een hoop zweet en tranen van het lachen is het dan eindelijk gelukt.. De mug heeft hoofdpijn en ik bedank de verpleegkundige voor de beste pijnstilling van deze dag die ze mij zojuist bezorgd heeft!

-Een opgever wint nooit, een winnaar geeft nooit op!-

Comments


bottom of page