top of page

Facebookblog


'Is dit het bed waar @ravenvandorst gelegen heeft?! En @diggydexofficial ?!' Na 2 maanden thuis, is het weer zover. Ik werd opgehaald door de ambulance met koorts. Al een paar dagen weet ik dat ik voor de 9e keer in een jaar tijd een urineweginfectie heb. Het wachten voor behandeling is echter op de uitslag van de kweek. Dat duurt een paar dagen. Met koorts moet ik alleen altijd gezien worden en bloedkweken laten afnemen vanwege mijn centrale lijn, om uit te sluiten dat er niet stiekem een sepsis speelt. Ik knik. 'Jazeker!' De verpleegkundige van de ambulance kijkt mij wat onderzoekend aan. 'Ik ken jou ergens van.. Ben jij op tv geweest bij Nachtdieren?!' Ik grinnik. 'Ja, dat was ik!' De ambulancebroeder rolt met zijn ogen. Ooh daarom stonden al die mannen aan mijn ambulance te bonken en likken toen we hier uitstapten. Truus, heb jij al wel eens een BNer vervoerd?! Nu kunnen we erover meepraten!' Grapt hij. Ik schiet in de lach. Wat een mooie vent.. Op de SEH is het druk. De ambulancebroeders moeten wachten op een verpleegkundige om over te dragen. Ondertussen komt er een broeder met een karretje vol lege buisjes de kamer in. 'Ik kom bloed en bloedkweken afnemen, kan dat?' Ik denk dat jij dat wel kan, zeg ik. Ik hoor de 2 achter mij giechelen. De witte jas wil 4 flesjes bloedkweken uit een normaal infuus halen. 'Ho ho, zeg ik. Protocol is 2 uit het infuus, 2 uit mijn lijn..' Nog meer geproest achter mij. 'Oh daar weet ik niks van, zegt de witte jas. Ik ga het even navragen..' De ambulance verpleegkundige slaat haar hand voor haar hoofd. 'Normaal werkt hij bij de Mac Donalds...' Nu proest ik het uit.. De witte jas komt terug en zegt; 'Nee sorry, we doen er toch 4 uit een gewoon infuus..' De verpleegkundige kan het niet laten om te zeggen; 'Zie je wel, Big Mac!' De witte jas kijkt ons niet begrijpend aan als ze hem wegstuurt om het juiste protocol op te zoeken. In grote lijnen weet ik inmiddels wel wat mij te wachten staat bij zo'n ziekenhuisbezoek, maar heel veel weet je van tevoren ook niet. Wat ik wel weet? There's always a reason to choose joy. So smile when you think you can't!

Comments


bottom of page