top of page

Facebookblog


Gut, wat hebben deze 2 al een hoop grijze haren gekregen van hun kopzorgen over mij.. Ziek ben je namelijk nooit alleen! Ook voor hen is het niet altijd makkelijk. Sterker nog, ik onderga het liever allemaal zelf dan dat ik in hun schoenen zou moeten staan. Ik zou niet weten of ik het dan net zo goed zou doen, als dat zij het kunnen. Maar maak je geen illusies hoor, de rimpels en grijze haren die ik al heb op mijn 31e, komen van hen! Want ook zij kunnen er wat van.. Nog niet zo lang geleden vertelde mijn broertje dat hij een kans kreeg om zijn droom uit te laten komen. Het starten van een eigen horeca zaak. In Cadzand, Zeeland. Wat ik daar van vond, wilde hij weten. Als dat is wat jij wilt en waar jij gelukkig van wordt, dan moet je dat doen! Zei ik als grote, wijze zus. Een aantal jaren geleden werkte en woonde hij ook al voor 4 jaar daar, maar kwam terug omdat ik zo ziek was. En ook ons mam ons wat grijze haren bezorgde en liefde nodig had. De tranen schoten in mijn ogen toen hij zei; 'Over mama hoef ik mij geen zorgen meer te maken en jij hebt nu ook een goed team van mensen die voor je zorgen en de juiste artsen om je heen. Dus ik durf jullie nu wel weer los te laten..' Hoe kwetsbaar. Hoe knap. Hoe stoer. Hoe trots.. Natuurlijk ga ik en gaan we hem heel erg missen, maar bovenal ben ik trots. Trots dat hij durft te kiezen voor zichzelf. Zijn droom te leven in plaats van zich te wringen in een gedwongen keurslijf dat hem niet past.. Houden van is loslaten. En ik houd zielsveel van deze 2!
Comments


bottom of page