top of page

Facebookblog'Zuster ik wil dat je NU mee gaat!' Meneer wil graag een sigaretje roken maar mag niet alleen van de afdeling af.. de zuster is het na 4 x wel zat en zegt: 'Nu moet u eens goed luisteren. Wij zijn een ziekenhuis, geen hotel! U gaat rustig op uw kamer wachten en ik kom als ik tijd heb en dan ga ik met u mee!' Oh en loop voorzichtig he? 'Ach kind, roept de man, ik kon al lopen toen jij nog niet eens geboren was!' Niet veel later helpt een 'zuster' mij. Ik vertel haar lachend wat ik zojuist gehoord heb. Oh zegt ze, je moest eens weten wat mensen hier allemaal willen! Die bellen rustig midden in de nacht omdat ze honger hebben en een beschuitje willen! Ik lach wederom, neejoh dat meen je niet? Dat doen ze toch thuis ook niet??! 'Nee want dan moeten ze het zelf halen!' Is haar briljante antwoord.. We kletsen verder en ze verteld me dat ze zwanger heeft mogen worden van haar eerste kindje.. over een paar dagen heeft ze een aantal nachtdiensten en dan krijgt ze overdag te weten of ze een blauw of roze kamertje mag gaan maken.. Ik geef mijn bezoek stiekem opdracht een rol beschuit en 2 pakken muisjes te kopen.. afgelopen nacht stonden deze op haar te wachten als ze haar ronde langs mijn kamer zou doen.. vannacht heeft ze wederom een nachtdienst.. Na de overdracht vliegt vanavond mijn gordijn open, 'ben jij nog wakker???' Ha! Wat dacht je! Hier heb ik de hele dag op gewacht! Ik knip het licht aan en krijg een bord op schoot.. Een bord met beschuit, én muisjes! Heel mooi gekleurde muisjes.. 'Als het maar gezond is!' Waarom? Gewoon, omdat sommige mensen werken met een hart, en dat ook wel eens gezegd mag worden! #Ziekenhuisleven #Nachtzuster #Babygeluk #Liefleven


Comments


bottom of page