top of page

FacebookblogHet is 7 maart 2007. Morgen ben ik jarig! 16 jaar.. Samen met mijn moeder zit ik in de auto. Ik heb net mijn laatste examen gemaakt op school en we zijn al een flink eind onderweg naar huis als mijn moeder gebeld wordt door mijn tante. Ik zie angst in mijn moeder haar ogen en hoor aan haar stem en manier van reageren dat er iets heel erg mis is. 'Mam, wat is er aan de hand?!' Oma heeft een hersenbloeding gehad. Ze is naar bed gegaan met hoofdpijn. Opa is gaan werken en heeft haar na het werk op bed gevonden.. Ze wordt nu met de ambulance naar Utrecht gebracht.' Tranen met tuiten. Nee, niet mijn oma. We zouden samen nog armbandjes gaan kopen voor mijn verjaardag morgen en onze volgende vakantie samen staat al geboekt, dit kan niet, niet nu! Met zijn allen in een familie kamer in het UMC Utrecht waar een witte jas ons dat komt vertellen wat niemand vanochtend had gedacht en niemand wil horen. Ik heb je nog mogen knuffelen, kussen en tegen je gesproken voor de machines uit gezet werden en je voor altijd je ogen sloot. De volgende dag was mijn verjaardag. 16 jaar! Je lag inmiddels thuis. En bij een verjaardag hoort taart. Dus aten we met zijn allen taart. Bij jou. Naast de kist. Mijn laatste verjaardag waar je toch nog bij was. Van opa kreeg ik geld om de armbandjes te kopen die we samen zouden kopen. En weet je? Ik draag ze nog steeds elke dag! Al 15 jaar. Vandaag is het net als toen, 7 maart. Morgen ben ik jarig en word ik 31. Afgelopen jaar was ik zo ziek dat het maar de vraag was of ik dat zou redden. Maar ik ga het worden! En ook al eet ik het niet meer, er zal net als toen, taart zijn! Mensen vragen wel eens; 'Sharon, hoe kom je toch zo nuchter, krachtig en positief?!' Nou jongens, dat heb ik van haar! De eeuwig optimistische, nuchtere, grappige en liefdevolste oma die ik mij ooit heb kunnen wensen. Ik had je nog zoveel willen vragen en zeggen, maar ze zeggen dat ik steeds meer op je lijk. Een groter compliment kan ik niet krijgen, daar ben ik meer dan trots op!

- Met mijn oude bellenblaas Een rondje met wat zeep eraan Blaas ik naar mijn zin Bellen warme adem - Hoog de hemel in

*07-03-2007*

Kommentarer


bottom of page